Skupština usvojila izveštaj o radu gradonačelnika

Lokalne vesti - Četvrtak 27.02.2020 - 12:53

Na današnjoj sednici Skupštine grada, odbornici su usvojili Izveštaj o radu gradonačelnika za 2019. godinu, a tokom svog izlaganja gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković govorio je o aktivnostima i ostvarenim projektima tokom prethodne godine.

Gradonačelnik podneo izveštaj. Foto: vranje.org.rs Gradonačelnik podneo izveštaj. Foto: vranje.org.rs

Prema njegovim rečima, ostvareni prihodi u 2019. godini iznosili su 2.976.198.000 dinara, što je 96% u odnosu na planirane, uz budžetski suficit u iznosu od 224.726.000 dinara.

- Zahvaljujući velikoj podršci republičkih organa, a na osnovu pripremljenih i dostavljenih projekata za sufinansiranje, u 2019. godini ostvaren je rekordan iznos republičkih transfera u budžet Grada Vranja u ukupnom iznosu od 812.490.873,00 dinara“, rekao je gradonačelnik.

Govoreći o najvažnijim kapitalnim projektima u prošloj godini, gradonačelnik dr Milenković istakao je da je Vranje prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno izvršila pripreme za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Dodao je da je započeta izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u vrednosti od 500 miliona dinara, kao i da je završena izgradnja zgrade Pozorišta „Bora Stanković“, čija je vrednost radova iznosila preko 360 miliona dinara.

„Svečanom otvaranju zgrade Pozorišta prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najviše državno rukovodstvo. Treba istaći i to, da je Grad preko Filmskog centra Srbije dobio 11,7 miliona dinara za nabavku filmskog projektora,  tako da će u okviru Pozorišta, Vranje dobiti i moderan bioskop
- rekao je gradonačelnik.

Takođe, on je dodao da su u toku rekonstrukcija Gradskog parka, izgradnja vrtića u naselju Raška i rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, vredna 243.520.000 dinara bez PDV.

Gradonačelnik je govorio i o unapređenju i održavanju komunalne infrastrukture, javne rasvete, toplifikacije i o odlaganju otpada i zaštiti životne sredine. Govorećunapređenju privrednog razvoja, gradonačelnik je posebno istakao subvencije privatnom sektoru i pomoć mladima, govorio je o projektima ekonomske infrastrukture, poljoprivredi i turizmu.

U okviru unapređenja društvene delatnosti, gradonačelnik je izdvojio ulaganja u socijalnu zaštitu, obrazovanje i finansijsku podršku nadležnim ustanovama, podršku zdravstvu, sportu i sportskoj infrastrukturi, podršku kulturi, verskim zajednicama i nacionalnim manjinama.

Govoreći o aktivnostima Saveta za bezbednost saobraćaja, gradonačelnik je rekao da je za unapređenje saobraćajne infrastrukture  u 2019. godini, u skladu sa Programskim aktivnostima opredeljeno 5,5 miliona dinara.

Pomenuta sredstva uložena su u saobraćajno opremanje zone OŠ „Vuk Karadžić“ i zone kod vrtića „Dečja radost“.

- Takođe, Savet je u saradnji sa Agencijom sa bezbednost saobraćaja realizovao obuku za bezbedno korišćenje auto sedišta, i tom prilikom putem postupka javne nabavke obezbedio 125 dečjih auto sedišta - istakao je.

Gradonačelnik dr Milenković predstavio je i Izveštaj o radu Gradskog veća, koji je, potom, i usvojen.

U 2019. godini Gradsko veće održalo je ukupno 47 sednica, 30 redovnih i 17 vanrednih, rešilo je 647 pitanja, donelo 466 zaključaka, 210 rešenja, 16 pravilnika, 1 program i predložilo 52 odluke.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: