Slepa i nepokretna iz bolnice u STARAČKI DOM, deci KRIVIČNA PRIJAVA

Lokalne vesti - Četvrtak 08.11.2018 - 11:42

Vranje - Slučaj slepe i nepokretne starice (87) koju nema ko da preuzme sa bolničkog lečenja biće rešen najkasnije do utorka.

Neretko, stari bespotrebno leže u bolnici jer ih niko neće FOTO: S. Tasić/OK Radio Neretko, stari bespotrebno leže u bolnici jer ih niko neće FOTO: S. Tasić/OK Radio
Nesvakidašnji slučaj nesrećne starice je uzburkao duhove u Vranju, kako među medicinskim radnicima i nadležnim strukturama, tako i među građanima.
 
Njen medicinski tretman je završen na Internom odeljenju, ali niko od njenih šestoro dece iz okoline Vranja nije se pojavio da je preuzme.
 
Kako nezvanično saznajemo, sve nadležne strukture socijalne zaštite u gradu su upoznate sa slučajem i angažovane na rešavanju, pa se spekuliše da bi starica mogla da bude upućena u Dom za stara lica u Surdulici.
 
Takvu mogućnost je OK Radiju indirektno potvrdila i gradska većnica Danijela MIlosavljević.
 
- Da, ona i jeste za starački dom, čim niko od šestoro dece neće da je prihvati.
 
Njen slučaj moraće da se reši najkasnije do utorka kada će joj biti napisana otpusna lista i kada dolazi njen ordinirajući doktor  - kaže većnica i dodaje da su sve nadležne ustanove međusobno u kontaktu i intenzivno rade na rešavanju problema.
 
Što se tiče bakinih naslednika, gotovo je sigurno da protiv njih biti podneta krivična prijava jer su po zakonu obavezni da prihvate i izdržavaju svog ostarelog roditelja.
 
Ono što najviše zabrinjava je to što, kako nezvanično saznajemo iz Zdravstvenog centra Vranje, ovo nije usamljen slučaj.
 
Nije retkost da starija lica leže na odeljenjima vranjske bolnice bez stvarne potrebe samo zato što njihovi najbliži ne žele da ih prihvate.
 
- Sličan slučaj ovom najnovijem je trenutno i na psihijatrijskom odeljenju – kaže naš sagovornik, dodajući da, zbog poštovanja lekarske etike, ne želi da daje bliže informacije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: