Slučaj nedozvoljenog objavljivanja privatnih fotografija sudije Janićijević dobija epilog

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.06.2020 - 13:32

Slučaj sudije Marije Janjićijević, poznatiji kao afera „seksi sudija“, čije su golišave fotografije iznete u javnost posredstvom Z. Cvetkovića, privodi se kraju.

Foto. S.Tasić/OK Radio Foto. S.Tasić/OK Radio

Kragujevčanin Cvetković je presudom Osnovnog suda u Leskovcu oglašen krivim za krivično delo proganjanje iz člana 138 A stav 1 tačka 5 Krivičnog zakonika i nepravnosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci i meru zabrane pribižavanja i komunikacije sa oštećenom Janićijević na 100 metara, prenose Vranjske.

Bezbednosti radi, sud je odredio i meru oduzimanja više mobilnih telefona od Cvetkovića.

Proces je pokrenut po krivičnoj prijavi protiv Cvetkovića
za krivično delo proganjanje Marije Janićijević, po kojoj je postupalo OJT u Vranju.

Nakon podizanja optužnog predloga predmet prosleđen je Osnovnom sudu u Leskovcu, zbog toga što je oštećena u to vreme bila sudija Osnovnog suda u Vranju.

- Kao punomoćnik oštećene zadovoljan sam ovom presudom u smislu oglašavanja krivim optuženog, ali nisam zadovoljan dužinom odmerene kazne, jer smatram da upornost, drskost i besijalnost sa kojom je delovao okrivljeni zaslužuju daleko dužu zatvorsku kaznu i njegovo izopštavanje iz društva i pokušaj resocijalizacije -  izjavio je advokat Janjićijevićeve Dragan Nikolić.

Inače, Janićijevićeva se sa svojim advokatom nije pojavljivala na suđenjima u Leskovcu, da se ne bi, kako kaže Nikolić, dodatno uznemiravala zbog kontakta sa okrivljenim.

Na ovo presudu Cvetković ima pravo žalbe  Višem sudu u Leskovcu.


 

OK Radio,Telegraf

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: