Smanjena naknada za taksi stajališta

Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2020 - 14:00

Gradsko veće je prihvatilo predlog Nadzornog odbora JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja o smanjenju visine naknade za korišćenje obeleženog prostora za taksi stajališta.

Odluka predstavlja stimulans za taksiste FOTO: G. Mitić/OK Radio Odluka predstavlja stimulans za taksiste FOTO: G. Mitić/OK Radio
Naknada će iznositi 0,5 dinara po metru na dnevnom nivou umesto 1 dinara koliko je iznosila ranije.
 
Prema rečima gradskog većnika za finansije Bojana Kostića, ova naknada je uvedena prošle godine u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.
 
- Naknada je smanjena za 50 odsto čime želimo da stimulišemo taksiste da redovno plaćaju naknadu koja se koristi za uređenje saobraćajnica.
 
Sa druge strane, želimo i da ih stimulišemo da češće obnavljaju svoj vozni park i time daju doprinos smanjenju zagađenja životne sredine - kaže Kostić.
 
Gradsko veće je na sednici u četvrtak usvojilo i Nacrt odluke o promeni osnivačkog akta Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje kojim se vrši usklađivanje sa zakonom.
 
Većnici su usvojili i Predlog Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2020. godini. 
 
Takođe, prihvaćen je i predlog Komisije za vantelesnu oplodnju o priznavanju prava na ime finansijske pomoći za dva para i odobrena su sredstva u visini od po 300.000 dinara.
 
Doneto je i Rešenje o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti kulture na teritoriji grada Vranja za 2020. godinu. 
 
Većnici su prihvatili i Predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Vranja, kao i zaključak Komisije za vrednovanje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine na teritoriji grada Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: