Smenjen šef BIA u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 19.02.2014 - 14:27

Dugogodišnji šef centra BIA u Vranju Miroslav Antić Pirga smenjen je sa te funkcije zbog nedavne afere prisluškivanja građana na jugu Srbije, saznaje OK Radio.

Ilustracija Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, Antić je poslat u prevremenu penziju, a na njegovo mesto došao je Surduličanin Dragoslav  Đikić.

– O njegovoj smeni se dugo raspravljalo u Agenciji, a nakon izbijanja afere kada je BIA na jugu Srbije nelegalno prisluškivala više od 200 telefona.

Međutim, Antić nije ostao bez posla, već je samo prevremeno penzionisan.

Sve to se dešavalo krajem decembra, tako da je penzionisan 1. januara ove godine.

Za Antićevog naslednika izabran je jedan od dosadašnjih šefova u vranjskom centru BIA Dragoslav Đikić.

Rodom je iz Alakinca, sela pored Surdulice, u kome je poznat po proizvodnji jabuka. Sada sa porodicom živi u Surdulici – kaže dobro obavešten izvor OK Radija iz policije.

Pored afere nelegalnog prisluškivanja, Antić je 2008. godine postao poznat javnosti i po medijskim optužbama da je kolegijum BIA-e održavao u hanskoj kafani „Šajkača“.

Neke od službenica BIA nisu želele da dolaze na sastanke u kafanu, da su bile prinuđene da na kraju daju otkaz, nakon brojnih pritisaka i ucena, o čemu je bio obavešten i tadašnji  direktor Agencije Rade Bulatović.

Aleksandar Aca Stojković   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: