Smotra kulturnih dostignuća Roma: Pesma i igra iz četiri zemlje

Lokalne vesti - Subota 30.11.2019 - 11:55

Uz podršku gradova i opština u Srbiji, Saveza društava Roma, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Saveza društava Roma Pčinjsko-Jablaničkog okruga, od 25-27. novembra u Vranjskoj banji, Vranju i Surdulici održana je tradicionalna trodnevna manifestacija pod nazivom "34. Smotra kulturnih dostignuća Roma Srbije.

Mitke i Koštana na sceni FOTO: D. Milošević Mitke i Koštana na sceni FOTO: D. Milošević
Sala Surduličkog kulturnog centra je bila tesna da primi sve one koji su želeli da vide ono što je najbolje u svetu šarolikog muzičkog i folklornog kolorita kulturno umetničkih društava iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.
 
Pozdravnu reč dao je Ivan Bošnjak, predsednik Organizacionog odbora Smotre, inače državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. 
 
Posebnu reč i pozdrav, kao domaćin, imao je Novica Tončev, kao predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik.
 
On je istakao značajnu ulogu Roma u suživotu cele opštine, kao i njihovu inkluziju u celokupno društvo koju lokalna samouprava maksimalno pomaže.
 
Usledio je nakon zvaničnog otvaranja smotre od strane Nenada Tairovića, predsednika Saveza društava Roma Republike Srbije, nastup folklornih društava ali i delovi iz pozorišne predstave "Koštana" u izvođenju Dragana Stankovića (Mitke) i Tijane Vučković (Koštana) u pratnji folkloraša i duvačkog orkestra Kristijana Tairovića iz Zagužanja. 
 
Na kraju je usledilo zajedničko druženje učesnika smotre u Surduličkom restoranu i konaku "Vlasina". 
 
Generalni pokrovitelj manifestacije u Surdulici bila je lokalna samouprava.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: