Smrt pritvorenika u vranjskom zatvoru i dalje pod velom tajne

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.12.2013 - 11:33

Ni posle 20 dana od smrti pritvorenika Rešata Bajramija, osumnjičenog da je učestvovao u ubistvu policajca Gorana Đorđevića kod Velikog Trnovca, rezultati obdukcije nisu stigli u Više tužilaštvo u Vranju.

Okružni zatvor u Vranju Okružni zatvor u Vranju

On je preminuo u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora 20. novembra oko 14 sati.

Lekari hitne pomoći koji su pokušali reanimaciju Bajramija sumnjali su da je reč o infarktu, dok sa druge strane Rešatova porodica i prijatelji smatraju da je on ubijen kako ne bi otkrio detalje ubistva, s obzirom da je bio suvozač.

Nakon što je istog dana obdukcija završena u niškom Zavodu za sudsku medicine, patolog koji je radio na slučaju je otišao na jednonedeljno bolovanje.

Direktor  te ustanove izjavio je tada da ne zna rezultate obdukcije i da to niko ne može da vidi i zna osim patologa.

Kada se doktor vratio sa bolovanja  rekao je da će  izveštaj poslati Višem tužilaštvu u Vranju, a da on nema šta da priča o tom slučaju sa novinarima.

Međutim, rezultata još uvek nema. Portparolka Višeg tužilaštva Leposava Jovčić potvrdila je u ponedeljak, dakle posle 20 dana, da rezultati obdukcije iz Zavoda za sudsku medicine nisu stigli u Vranje.

Kako je kazala, nije precizirano vreme do kada izveštaj mora da bude odrađen i poslat, od koga će zavisiti dalji tok istrage.

Inače, pritvorenik Rešat Bajrami osumnjičen je da je bio pomagač ubice policajca kod Velikog Trnovca Gorana Đorđevića, koji je najpre udaren, pa potom pregažen automobilom.

Pored toga što je Bajrami bio saučesnik, on se smatrao i ključnim svedokom čiji bi iskaz pomogao nadležnima da pronađu i uhapse vozača “audija” koji je usmrtio policajca Đorđevića.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: