Snaga dobrote: Kolo srpskih sestara nagradilo šest vranjskih srednjoškolaca

Lokalne vesti - Subota 30.10.2021 - 13:15

Kolo srpskih sestara (KSS) u Vranju nagradilo je šest vranjskih srednjoškolaca, autora najboljih radova na literarnom konkursu "Snaga dobrote".

Nagrade uručene na krsnu slavu KSS FOTO: KSS Vranje Nagrade uručene na krsnu slavu KSS FOTO: KSS Vranje
Ovo je drugi deo akcije u okviru projekta "Snaga dobrote" koji je otpočeo u junu, kada je pet maturantkinja nagrađeno novčanim iznosom za rad i ponašanje tokom školovanja.
 
Radove na konkursu "Snaga dobrote" su pisali učenici treće i četvrte godine srednjih škola u Vranju, a predmetni profesori selektovali su njih 14.
 
Stručna Komisija, u sastavu Ana Mitić Stošić, profesorka srpskog jezika i pesnikinja, Suzana Petrović, viši arhivista Istorijskog arhiva i Ljubica Zdravković Džonov, novinarka i članica KSS, jednoglasno je odabrala šest najboljih radova.
 
Nagrađene radove napisali su Anastasija Popović iz Medicinske škole, Vuk Tasić iz Gimnazije, Iva Mladenović iz Tehničke škole, Jovan Ristić iz Ekonomske škole, Milica Milošević iz Medicinske škole i Sara Spasić, čenica Gimnazija. 
 
Kolo srpskih sestara nagradilo ih je vaučerom u iznosu od po 5.000 dinara, a nagrade su uručene na prigodnoj svečanosti povodom krsne slave Svete Petke.
 
U obrazloženju, članice Komisije navode da su „svi pristigli radovi nadahnuto i originalno napisani i inspirativno govore o plemenitoj temi snage dobrote. 
 
Srednjoškolci su dorasli ovoj temi, što se vidi po primerima koji su uzimani prilikom promišljanja, kažu iz KSS.
 
Kolo srpskih sestara zahvaljuje se lokalnoj samoupravi koja je podržala projekat pod nazivom „Snaga dobrote“ sa 100.000 dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: