Snajperisti u GILI ODELIMA atrakcija na Sajmu naoružanja

Lokalne vesti - Utorak 12.10.2021 - 12:15

Deseti Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2021 svečano je otvoren danas na Beogradskom sajmu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku i dalje razvija odbrambenu industriju.

FOTO: S.Tasić/OK Radio, arhivska fotografija FOTO: S.Tasić/OK Radio, arhivska fotografija

Tokom obilaska sajma predsednika su posebno privukli snajperisti u "gili odelima", koja se bojom prilagođavaju okolini.

Vučića je obradovalo što ih proizvodi Jumko iz Vranja.


Na najvećem sajmu naoružanja i vojne opreme ukupno su 132 izlagača, od čega 36 izlagača iz 16 stranih zemalja, među kojima su Austrija, Kina, Danska, Kanada, Francuska, Nemačka, Italija.

Ovogodišnji sajam je u pogledu izloženih noviteta višestruko premašio sajam održan pre dve godine.

Na sajmu je predstavljeno više od 70 sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta, koje radi samostalno ili zajedno sa Odbrambenom industrijom Srbije.


Do 14. oktobra u halama 1 i 4 i na otvorenom prostoru biće izloženi artiljerijsko-raketni sistemi, sistemi PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplovi, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopni sistemi, telekomunikacioni sistemi za upravljanje vatrom, terenska vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: