SNS: Krivične prijave zbog nove pijace

Lokalne vesti - Četvrtak 17.12.2015 - 14:12

Savet MZ Ogledna stanica u Vranju podneo je u sredu krivičnu prijavu protiv svih odgovornih lica u projektu izgradnje zelene pijace u ovom delu grada, saopštio je GrO SNS-a Vranje.

SNS pokazuje dokumente vezane za prijavu FOTO S. Tasić SNS pokazuje dokumente vezane za prijavu FOTO S. Tasić

U ovom savetu naprednjaci imaju većinu, pa kažu i da snose odgovornost za funkcionisanje tog naselja, izneli su po svopstvenoj oceni saznanja o brojnim malverzacijama  koje se odnose na ovaj projekat.
 
Miroslav Nešić, predsednik Pravnog saveta SNS, pojašnjava da je prijava podneta protiv najodgovornih ljudi u Gradu u Direkciji za razvoj, jer postoje brojne nezakonitosti vezane za dodeljivanje tendera i izvođenje radova na izgradnji pijace.

- Ideju izgradnje pijace sadašnja vlast je zloupotrebila. Promenila je samu lokaciju izgradnje pijace, i odredila je na sasvim drugom mestu.

Raspisan je tender, i prema projektu, pijaca je trebalo da bude na 3.000 kvadrata. Za tu kvadraturu, raspisan je tender i dodeljen izvođač radova.

Grad je na kraju odustao od izgradnje takve pijace, i izabrao drugu lokaciju,  za 1.000 kvadrata manju. Bilo je logično da se pristupi poništenju prvog tendera, i da se pristupi izboru drugog.

Toga nije bilo već su radovi počeli, pa je tako preskočena procedura koju predviđa zakon o javnim nabavkama
- pojašnjava Nešić.

Građani su ljuti, dodaje on, ne samo zbog promene lokacije, nego i zbog zloupotrebe položaja nadležnih.

 - Želimo da tužilaštvo ispita na koji način se sada gradi nova pijaca - kaže Nešić.

Marjan Stanković, zamenik predsednika Saveta MZ Ogledna stanica, napominje da žitelji ovog naselja nisu protiv izgranje pijace, i da je ona  potrebna je i okolnim naseljima i selima koja mu gravitiraju.

- Tražimo da se ta pijaca, koja je počela da se gradi u centru naselja, izgradi  na prvobitnoj lokaciji kod Kosovske ulice.

Mi smo potpisali peticiju sa 700 potpisa o prekidu radova na ovoj lokaciji, predali je na pisarnici Gradske uprave. Na peticiju niko nije odgovorio, pa smo morali da pribegnemo drugim merama zaštite naših prava
– navodi Stanković.


On ukazuje i na to da pomenuto gradilište nije ni na koji način obezbeđeno.

Goran Đorđević, generalni sekretar SNS-a i žitelj ovog kraja, ocenjuje da ima malverzacija, a verovatno i pljački kada je u pitanju ovaj projekat.

- Prvo je raspisana javna nabavka za izbor leskovac skupština foto:, pa tek onda javna nabavka za leskovac skupština foto: toga.
Izvođač kojem je dodeljen ugovor je „Tončev gradnja“. Procenjena vrednostizgradnje pijace je 20 miliona dinara.
 

Neko se drznuo da lokacija koja je predviđena za dečje igralište pretvore u pijacu, manju za 1.000 kvadrata, i sa samo pet parkinga.

Vrhunac drskosti je Nacrt odluke o budžetu za narednu godinu, i to u delu kapitalnih projekata, i činjenica da je u 2015. potrošeno  je 14 miliona dinara za ovaj projekat
- kaže Đorđević.

Naprednjaci iz Ogledne stanice najavljuju da ukoliko ne budu zadovoljni odlukama nadležnih državnih organa u Vranju, zaštitu svojih prava zatražiti od viših instanci.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: