SNS traži hitnu OSTAVKU Antića zbog seksizma

Lokalne vesti - Petak 18.12.2015 - 13:00

Povodom najnovijih dešavanja u Skupštini Vranja i niz neumesnih opaski na račun ministarske Zorane Mihajlović sa skupštiske govornice, GrO SNS-a u Vranju zatražio je hitnu ostavku gradonačelnika Zorana Antića.

SNS za rodnu ravnopravnost a protiv Antića SNS za rodnu ravnopravnost a protiv Antića

- SNS u Vranju žestoko osuđuje najnovije seksističke izjave gradonačelnika Antića na račun ministarke Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i SNS-a.

Ovakvom izjavom uvredio je SNS i sve žene u Srbiji. Krajnje je vreme da jednom  raskrstimo sa prostaklucima lokalnih čelnika i da period kada su nipodaštavane sve društvene vrednosti i prava osetljivih grupa stanovništva bacimo u istoriju
- ocenjuje se u saopštenju potpisanom sa GrO SNS Vranje.
 
Naprednjaci ocenjuju da “u trenutku kada Srbija konačno dobija strateški dokument koji se donosi sa ciljem otklanjanja diskriminacije žena i uspostavljanje rodne ravnopravnosti, u prvi plan izlaze ovakvi ispadi lokalnih „moćnika“, i to ne bilo gde, već za skupštinskom govornicom.

- Umesto da ga šokira opaska lokalnog čelnika PUPS-a Gradimira Jovanovića kada mu je na sednici Skupštine sugerisao da se „nekako približi zgodnoj ministarki...“, on mu bez ikakve moralne zadrške odgovara da je „gradonačelnik mlad i energičan“ i da  „može tu još svašta da bude“ - saoštava SNS.

Prema rečima naprednjaka, ministarka Mihajlović je u medijima žestoko reagovala na čitav slučaj, navodeći da se pokazalo da je i te kako bila u pravu kada je za neke funkcionere SPS-a i njihovih koalicionih partnera upotrebila teške reči, dodavši da su upravo vranjski socijalisti najodgovorniji za to što Vranje spada u kategoriju „nerazvijenih i posrnulih“ gradova.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: