Spasimo hranu, spasimo humanist: Paketi i u Vranju zahvaljujući Ženskom solidarnom frontu (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 25.01.2023 - 13:52

Ženski solidarni front jedna je od šest organizacija u Srbiji koja je dobila 65 paketa hrane u okviru kampanje Srpskog filantropskog foruma “Spasimo hranu, spasimo humanost”.

Foto: Promo Foto: Promo
U okviru ove kampanje za preko 1,4 milion dinara, nabavljeno ukupno 390 paketa hrane, što je po 65 za svaku od organizacija (Banka hrane Vojvodine, Banka hrane Niš, Humano srce Šapca, ADRA, Fondacija SOS Dečija sela Srbija i Ženski solidarni front). 
 
Paket hrane sadrži 10 kg brašna, 1 l ulja, 1 kg pirinča, 1 kg pasulja, 2 kg šećera, 1 kg soli, 700 g marmelade, 5 konzervi mesnog nareska od po 150 g, 5 konzervi pašteta od po 150 g i 5 konzervi sardine od po 125 g i njegova pojedinačna cena sa pakovanjem u kutije i transportom iznosi 3.646,54 dinara.
 
Podsećamo da je Ženski solidarni front u okviru akcije “Sevap je merak” podelio blizu 500 paketa hrane penzionerima sa najnižim primanjima sa teritorije grada. 
 
Kao neformalna grupa koja sarađuje sa svim relevantnim institucijama na teritoriji grada, Ženski solidarni front na sastanku prvog tima doneo je odluku, da paketi sa hranom budu podeljeni staračkim domaćinstvima u najudaljenijim planinskim krajevima Vranja. 
 
Naši prijatelji i saradnici iz Crvenog krsta iz Vranje ponudili su tehničku i logističku podršku u podeli paketa stanovnicima Krive Feje i Barelića. 
 
Na ovaj način sigurni smo da će hrana otići onima kojima je i te kako potrebna u ovim zimskim danima
 
Zahvaljujemo se Srpskom filantropskom forumu i Crvenom krstu Vranje, gde su danas atigli paketi sa hranom.
 

Foto Galerija

Hrana

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //