Spomen-soba ACE KRAMPUSA: Sećanje na NAJDRAŽEG UČITELJA

Lokalne vesti - Četvrtak 18.04.2019 - 10:46

U petak, 19. Aprila u 17 sati, u OŠ "Dositej Obradovic" u Vranju, svečano će biti otvorena spomen-soba čuvenom vranjskom učitelju Aleksandru Popovicu Krampusu.

Aca Krampus sa vojim đacima FOTO: Privatna arhiva/Facebook Aca Krampus sa vojim đacima FOTO: Privatna arhiva/Facebook
U spomen-sobi će biti izložena stalna postavka pedagoskih učila, od kojih su mnoga originalni izum samog učitelja Popovića koji je bio poznat kao inovator i vrlo kreativan pedagog.
 
Aleksandar Popović poznat kao Aca Krampus bio je poznati vranjski učitelj, nosilac prestižnog priznanja nekadašnje Jugoslavije, „Najdraži učitelj“.
 
Iza sebe nije ostavio direktne potomke, a kuća u Sutjeskinoj ulici sa imanjem je pripala njegovom nasledniku koji živi u Beogradu.
 
Nakon nedavnog rušenja, novi vlasnici imanja, zajedno sa Acinim potomkom, Dositejevoj školi su bez naknade ustupili sve predmete i učila koje je Aca Krampus koristio u svojoj učiteljskoj karijeri.
 
Postavka bi trebalo da podseti brojne generacije Krampusovih đaka kako su učili i zahvaljujući svom učitelju, razvijali drugarski i takmičarski duh, napisala je na svojoj Fejsbuk stranici Vesna Petric, bibliotekar i nekadašnja učenica Ace Krampusa.  
 
- Zato su svi njegovi đaci i poštovaoci njegovih inovativnih dela, za to vreme, ovim putem pozvani da prisustvuju ovom svečanom događaju
 
Ovo je prilika da ga otrgnemo od zaborava. Toliko mu dugujemo - stoji u pozivu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: