SPS i DS sami na vlasti?

Lokalne vesti - Nedelja 13.05.2012 - 14:42

Koalicija okupljena oko socijalista sa 21 mandatom i demokrate sa svojim partnerima, koji su osvojili 14 odbornika, stekli su mogućnost da sami u Vranju formiraju lokalnu vlast.

I dalje na istom zadatku: Stamenković i Antić I dalje na istom zadatku: Stamenković i Antić
Iz lokalnih centrala SPS-a i DS-a stigle su potvrde da će ove dve partije, u naredne četiri godine, same podeliti vlast, čime će lokalna politička scena, ocenjuje se, biti čvršća i ozbiljnija.
 
- Naša je namera da na lokalu preslikamo republičku vlast, tako da smo, u tom cilju, ostvarili neke kontakte sa demokratama - našim dosadašnjim koalicionimm partnerima - jasan je Zoran Antić, prvi čovek vranjskih socijalista.
 
Na sličan način razmišljaju i u Demokratskoj stranci, u kojoj su se ipak nadali da će posle ovih izbora preuzeti primat i postati stub lokalne koalicije na vlasti.
- Čekamo da se okončaju predsednički izbori pa da sednemo i sa partnerima iz SPS dogovorimo o načinu podele vlasti - rekao je Igor Andonov, potpredsednik DS u Vranju.
 
Tako će, po svemu sudeći, koalicioni partneri SPS i DS formirati lokalnu vlast sa 34, a opoziciji će prepustiti 31 odborničko mesto u lokalnom parlamentu.
 
Do prve konstitutivne sednice Gradske skupštine u Vranju ostaće samo nejasno koliki deo kolača lokalne vlasti će pripasti koalicionim partnerima socijalista (JS, PUPS i SDPS) i demokrata (LDP, SPO i Stranka zelenih).
 
Na ovaj način, od prvih lokalnih izbora 1990. godine, vranjski socijalisti ostaju sigurni čuvari lokalne vlasti.
 
U samo tri mandata, kao stub lokalne koalicije, oni su vlast delili sa partnerima, a sve ostale godine su je sami vršili, po čemu su verovatno medju socijalistima rekorderi u Srbiji.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: