SPS: U ozbiljnom političkom trenutku moramo da sačuvamo NAŠE LJUDE

Lokalne vesti - Utorak 16.10.2018 - 19:15

Gradski odbor SPS-a u Vranju proslavio je 28 godina postojanja i rada u utorak, u punoj sali OKCE.

Podrška za Ivicu Dačića FOTO: D. Ristić/OK Radio Podrška za Ivicu Dačića FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svečanosti su u ime vrha partije prisustvovali potpredsednik Branko Ružić, član predsedništva Novica Tončev, član Glavnog odbora Milan Aritonović, državni sekretar Dragan Jeremić, zatim delegacije odbora iz susednih opština, predstavnici koalcionih partnera socijalista i mnogobrojni članovi i simpatizeri.
 
Skup je, nakon intoniranja državne himne i „Internacionale“ otvorio predsednik Izvršnog odbora vranjskih socijalista Branimir Stojančić i pozavo prisutne da minutom ćutanja odaju počast preminulim funkcionerima partije, Negovanu Stankoviću i Siniši Mitiću i tehničkom sekretaru Dunji Arsić.
 
Potpredsednik SPS-a i ministar u Vladi Srbije Branko Ružić je preneo pozdrave i čestitke predsednika partije Ivice Dačića i podsetio na državotvornu orijentaciju i ideju socijalne pravde, solidarnosti i jednakosti koje vode partiju svih ovih 28 godina.
 
- Strateško partnerstvo koje se preslikava širom Srbije ima za uzrok odličan odnos predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Vlade i predsednika SPS-a Ivicu Dačića.
 
Ta saradnja daje nam za pravo da možemo da očuvamo tu državotvornu orijentaciju, da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, kao i taj kolorit naših međupartijskih odnosa – naglasio je Ružić i dodao da ipak nije bilo lako dogovoriti saradnju dve partije u Vranju.
 
U tom smislu je spomenuo veliki doprinos koordinatora SNS-a za jug Srbije Dragana Stevanovića, sa kojim je „probdeo noći i dane“ dogovarajući tu saradnju, a sve u interesu države, građanki i građana Vranja.
 
Prvi čovek vranjskih socijalista Zoran Antić je istakao da, u susret kongresu, partija ima obabezu da se reformiše i transformiše.
 
- Moraćemo da nađemo odgovore na mnogobrojna pitanja u novoj političkoj situaciji kako bi se vratili tamo gde nam je mesto na političkoj sceni Srbije.
 
Moramo da nađemo modus da u ozbiljnim političkim trenucima sačuvamo ljude, članove i simpatizere zbog kojih partija i postoji i ja sam vam zahvalan što ste došli u ovolikom broju – rekao je Antić.
 
On je dodao da će vranjski socijalisti podržati jedinog kandidata za za predsednika partije Ivicu Dačića, dok je sve ostalo, ko će na kom mestu biti, nebitna stvar u ovom momentu. 
 
Antić se zahvalio prethodnim, sadašnjim, ali i budućim koalicionim partnerima koji će u SPS-u imati, kako je rekao, čvrst oslonac i uspešnu političku organizaciju koja kadrovski može da odgovori svim izazovima koji stoje pred lokalnom samoupravom.
 
On je naveo i da su vranjski socijalisti u poslednjih 28 godina, jedan vrlo kratak period proveli u opoziciji, što je bilo dobro da se izvedu pouke i zaključci i isprave greške.
 
Član predsedništva partije i prvi socijalista Surdulice Novica Tončev je čestitao rođendan stranačkim kolegama i poželeo im da nemaju koalicione partnere, već da ubuduće sami budu u vlasti.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
sps dobra ves'
16.10.2018. , 23:49
Kako su se svi ukipili kao da su motke progutali....sd bi da se pa zakačiv za funkcije i SNS.....i živi nesu...