Spusti prst ako… MEĐUNARODNI DAN DEVOJČICA u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 11.10.2020 - 12:19

SOS Kutak za devojke - program Odbora za ljudska prava Vranje u nedelju 11. oktobra organizovaće u centru Vranja akciju pod nazivom "Spusti prst ako..." povodom Međunarodnog dana devojčica.

Akcija u Vranju podržana je od Fondacije Ana i Vlade Divac Akcija u Vranju podržana je od Fondacije Ana i Vlade Divac
Aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje će u 18 časova sa prolaznicima igrati igricu "Spusti prst ako..." čiji je cilj informisanje građanstva, posebno mlađe muške populacije "kako bi uvideli da neke stvari koje su njima uobičajene devojkama nisu".
 
- Tako, na primer, jedno pitanje biće "Spusti prst ako te je strah da šetaš sam/a noću", iskustvo nas navodi da se većina devojaka plaši ovakve šetnje, ali ne i dečaci.
 
Cilj nam je da ukažemo na rodnu (ne)ravnopravnost u našem društvu i da se za poboljšanje položaja devojčica u društvu borimo svi.
 
Rodna ravnopravnost nije samo apstraktni pojam koji se uređuje zakonima, već je uređujemo mi svakoga dana našim postupcima - poručuju iz SOS Kutka.
 
Akcija u Vranju podržana je od Fondacije Ana i Vlade Divac.
 
Odbor za ljudska prava Vranje pod čijim okriljem funkcioniše SOS Kutak za devojke, dobitnik je svetske "With and For Girls" nagrade kao najbolji program na svetu koji radi sa devojkama i za devojke.
 
Program realizuje tim od oko 30 vršnjačkih edukatorki i volonterki s ciljem smanjenja rodnozasnovanog nasilja i edukacije devojaka uzrasta 13 do 18 godina o tome šta je partnersko i porodično nasilje, kako ga prepoznati, gde i kome prijaviti, kako se zaštititi.
 
Preko 3.000 devojaka u prethodne četiri godine sa juga Srbije, iz Pčinjskog okruga, informisane su i stekle su veštine prepoznavanja i zaštite od partnersko-porodičnog nasilja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: