Štab za vanredne situacije na OBUCI

Lokalne vesti - Utorak 24.04.2018 - 09:50

U Vranju se održava obuka za članove Gradskog štaba za vanredne situacije, koju je organizovao Nacionalni trening centar Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Sistem zaštite i spasavanja  se stalno mora unapređivati FOTO: vranje.org.rs Sistem zaštite i spasavanja se stalno mora unapređivati FOTO: vranje.org.rs
Obuci prisustvuju i članovi Štabova iz opština Pčinjskog upravnog okruga.
 
U ime domaćina prisutne je pozdravio Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja, istakavši pravovremeni značaj reagovanja u vanrednim situacijama, kao i stepen obučenosti članova Štabova, koji mora biti na visokom nivou.
 
Skupu se obratio i Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika rekavši da lokalna samouprava pridaje veliki značaj sistemu zaštite i spasavanja, a da je civilna zaštita njen stub.
 
Ivan Radivojević, iz Nacionalnog trening centra Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije naglasio je da je pre tri godine u Vranju organizovana obuka.
 
- Sistem zaštite i spasavanja  se stalno mora unapređivati, i predavanjima o zakonskoj regulativi, proceni rizika i drugim bitnim elementima, članovi Štabova za vanredne stiču neophodno znanje
 
Pravovremeno reagovanje je veoma bitno jer na taj način smanjujemo posledice, što je i naš primarni zadatak - naglasio je Radivojević. 
 
Obuka za poverenike i zamenike poverenika civilne zaštite biće održana u sredu.    
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: