ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Ojačati puteve, očistiti vodotokove

Lokalne vesti - Četvrtak 30.08.2018 - 07:11

Na sednici Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, usvojena je informacija o preduzetima merama i aktivnostima na saniranju posledica od poplava koje su zadesile Vranje tokom ovog meseca.

Sa sednice štaba. Foto: vranje.org.rs Sa sednice štaba. Foto: vranje.org.rs

Predloženo je da zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta MBA “Ratko Mitrović”, ogranak Vranje, obezbedi pojačan nadzor i angažovanje mehanizacije na tekućem održavanju puteva, posebno državnog putnog pravca Vranje - Vlase na području Poljanice.

Naloženo je da službenici na poslovima poljoprivrede i vodoprivrede obiđu i sagledaju stanje svih rečnih vodotokova drugog reda, koji su u nadležnosti jedinice lokalne samouprave sa predlogom o neophodnim radovima na čišćenju i uređenju u 2019. godini.

Sačinjeni izveštaj biće dostavljen Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima do kraja ove godine.

Usvojen je i predlog izmene i dopune zaključaka o formiranju stručno-operativnih timova za zaštitu i spasavanje, kao i informacija o stanju protivgradne zaštite na teritoriji grada Vranja.

Članovi Štaba za vanredne situacije usvojili su i informaciju o stanju sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji grada Vranja, uz zaključak da je neophodno ubrzati postupak javne nabavke i sklapanje ugovora sa relevatnom firmom ovlašćenom za izradu Studije akustičnosti.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: