Štab za vanredne situacije: Pojačajte čišćenje puteva i ulica!

Lokalne vesti - Petak 11.01.2019 - 12:04

Vranje - Na jutrošnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, naloženo je preduzeću “Saba Belča” da intenzivira rad raspoložive mehanizacije u skladu sa planom rada zimske službe.

Lungina ulica u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio Lungina ulica u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Takođe, dat je nalog i javnim preduzećima “Komrad” i “Vodovod” da nastave sa preduzimanjem hitnih mera na održavanju javnih površina i čišćenju ulične kanalizacione mreže.

Gradski štab za vanredne situacije zatražio je od MBA “Ratko Mitrović” - ogranak JUG 4, da nastavi sa održavanjem i čišćenjem državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja.

Naloženo je Centru za socijalni rad da u slučaju potrebe obezbedi privremeni smeštaj ugroženim građanima, kao i da ekipe ove ustanove obilaze stanovništvo, naročito u seoskim sredinama.

Zaključeno je i da Odeljenje za inspekcijske poslove pojača kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara, kao i kontrolu uklanjanja ledenica.

Zatražena je i puna mobilnost poverenika civilne zaštite, njihovih zamenika i sekretara mesnih zajednica, koji su u obavezi da budu u stalnom kontaktu sa Operativnim centrom Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarijom za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel vlasnicima da pravilno parkiraju  svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanja mogle nesmetano da funkcionišu.

Zbog nepropisno parkiranih vozila problema sa čišćenjem snega bilo je u Ulicama Strahinjića Bana, Gnjilanskoj, Zelengorskoj i delu Hilandarske.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: