Stanje osmogodišnjeg dečaka iz Vladičinog Han nepromenjeno: Zbog korone od petka na aparatima

Lokalne vesti - Utorak 20.04.2021 - 10:17

Stanje malog D.P. (8) iz Džepa kod Vladičinog Han, koji se leči od korone u KC Niš je nepromenjeno, a dečak je od petka na aparatima za disanje.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Iako Vladičin Han ne beleži značajan porast  broja obolelih od korone, u Džepu kažu da imaju utisak da je svako domaćinstvo u proteklom periodu imalo nekog obolelog.

Reč je o selu u Grdelučkoj klisuri, svi se poznaju i upućeni su jedni na druge, pa je verovatno zbog toga došlo do brzog širenja virusa.

Zbog takve situacije bilo je i neizvesno ponovo vraćanje đaka u školu.


Iz OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ kažu da su đaci došli u školu, uz poštovanje svih epidemioloških mera, ali i da ima odeljenja u kojima su deca izostala zbog izolacije jer imaju nekog obolelog u porodici.

Stanko Popović, otac D.P., koji je je u bolnici u Surdulici, jer takođe ima koronu, kaže da je stanje dečaka nepromenjeno.

- Nažalost on nije dobro, supruga je sa njim u Nišu, a njegova sestra bliznakinja sa još dve starije devojčice su kod kuće.

Ja sam u bolnici, primam infuziju i nadam se, molim Boga da detetu bude bolje
- kaže otac Stanko uz kašalj.

Dečak ima distrofiju mišića, pa je cela porodica posvećena njemu. Otac Stanko je bez stalnog posla, te najčešće zarađuje radeći na eksploataciji šume.

Važe za finu i skladnu porodicu, te u Džepu svi imaju samo reči hvale za njih.

Prema poslednjim podacima  Zavoda za javno zdravlje u Vranju, od 377 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 87 je pozitivnih na koronavirus.

Od tog broja 37 je iz Vranja, 11 iz Vladičinog Hana, 1 iz Surdulice,  9 iz Bosilegrada, 24 iz Bujanovca i 5 iz Preševa.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: