Starica još na ulici, nadležni peru ruke

Lokalne vesti - Četvrtak 15.08.2013 - 10:39

Ni posle devet dana od kako je izbačena na ulicu, gde sada živii sa svim svojim stvarima, problem Perse Zlatanović (74) iz Vranja nije rešen.

Persa Persa

U Centru za socijalni rad u Vranju kažu da ona odbija da ide u prihvatnu stanicu i da od Grada i Centra traži stan.

– Mi smo pokušali da je smestimo u prihvatnu stanicu i prethodno smo se sa ljudima u toj ustanovi dogovorili, međutim Persa neće ni da čuje.

Pošto poto hoće stan, a mi ne poklanjamo stanove. Ona je sada, reklo bi se, u fazi štrajka, dok joj se zahtev e ispuni i moraće tužilac da odradi svoj posao – kaže Petar Milosavljević, direktor vranjskog Centra za socijalni rad.

On kaže da Zlatanovićeva nije korisnik bilo kakve pomoći Centra i da je evidentno da je reč o bolesnoj osobi.

– Policija je par puta išla, ali oni bez tužioca nemaju ovlašćenja da je sklanjaju jer ne ugrožava nikoga.

U komunalnoj policiji kažu da oni nisu nadležni za uklanjanje stvari sa ulice, tako da je sada cela stvar u rukama sudstva.

Treba je najpre odvesti lekaru koji će zvanično dati svoje mišljenje na osnovu kojeg ćemo znati šta dalje u koju ustanovu treba smestiti Zlatanovićevu.

Do tada, ona će ostati tu gde se sada nalazi – kaže Milosavljević.

Inače, Persu Zlatanović je vlasnik lokala u kome je bila podstanar izbacio krajem prošle nedelje, jer mu je objekat potreban za druge svrhe.

Od tada do danas Persa je sa stvarima na trotoaru ispred lokala u ulici Jovana Hadživasiljevića  sa strahom od kiše, jer bi joj voda i to malo stvari koje ima upropastila.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: