Štedljivim sijalicama do UŠTEDE U BUDŽETU

Lokalne vesti - Nedelja 15.12.2019 - 02:01

Zamenom konvencionalnih sijalica u javnoj rasveti, grad Vranje će uštedeti oko 40 miliona dinara na godišnjem nivou, izjavio je gradski većnik za finansije, Bojan Kostić.

Godišnja ušteda od oko 40 milioma dinara FOTO: OK Radio Godišnja ušteda od oko 40 milioma dinara FOTO: OK Radio
Grad Vranje je već započeo projekat zamene konvencionalnih sijalica LED sijalicama, čime bi trebalo da ostvari značajna ušteda u budžetu, kaže gradski većnik Bojan Kostić.
 
Radi se o trogodišnjem ugovoru vrednom 110 miliona dinara, dodaje on.
 
- Mi na godišnjem nivou plaćamo 65 miliona dinara samo za utrošenu električnu energiju u javnoj rasveti, a tome treba dodati još 15 miliona godišnje za troškove održvanja.
 
Kada postavimo nove LED sijalice koje troše skoro sedam puta manje od sadašnjih živinih, ostvareićemo uštedu od više od 40 miliona dinara na godišnjem nivou – procenjuje većnik.
 
On dodaje da nove sijalice omogućuju uštedu i u utrošku energije i u redovnom održavanju.
 
Savremena LED rasveta, osim što je energetski efikasnija, ima i životni vek od 70.000 do 100.000 radnih sati.
 
Radove na unapređenju sistema javne rasvete izvode konzorcijumi Jug Elektro i Tesla Sistemi Doo Beograd.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ljubiša
16.12.2019. , 12:51
Kod mene zamenjena sijalica ispravna koju sam ja platio pre dvadesetak godina ona je uzeta i stavljena led koja nije ni proradila. Prijavljivao više puta i već tri meseca ništa.