Stipendije za najbolje učenike

Lokalne vesti - Sreda 10.10.2012 - 11:53

“Fondacija za lepšu budućnost Jovo Lojanica” iz Beograda stipendiraće deset najboljih i najdarovitijih srednjoškolaca iz Vranja i pet iz Preševa.

Neki od korisnika stipenije Neki od korisnika stipenije
Stipendije u mesečnom iznosu od 2.300 dinara primaće šest učenika Ekonomske, četiri Medicinske i pet iz Tehničke škole u Preševu.
 
Među stipendistima nema vranjskih gimnazijalaca, a direktor te škole Dragan Ilić veruje da se to dogodilo jer je iznos donacije koji Fondacija obezbeđuje zanemarljiv. 
 
- Osim ovoga za njih je u ugovoru sporna klauzula o povraćaju sredstava nakon završetka školovanja – kaže Ilić. 
 
Stipendistkinje Milica Đorđević, Katarina Stanković i Katarina Milenković, učenice Ekonomske škole objašnjavaju da im je prilikom potpisivanja ugovora rečeno da povraćaj sredstava nije obavezan.  
 
- Stipendija je samo podsticaj u daljem školovanju. Suma možda nije velika, ali je značajna za nas – saglasne su ove srednjoškolke. 
 
Direktori škola koje su započele saradnju sa Fondacijom objašnjavaju da je donator spreman da stipendistima omogući i nastavak školovanja u inostranstvu, uz obavezu da se oni nakon edukacije vrate u Vranje. 
 
Branko Trajković, direktor Ekonomske škole kaže da je posrednik u celoj priči Kompanija “Simpo”, koja je sa osnivačem Fondacije, Jovom Lojanicom, imala poslovnu saradnju.
 
Gordana Jovanović, direktorka Medicinske škole objašnjava da je osnovni kriterijum u izboru stipendista bio uspeh u školi i njihov socijalni status.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: