Stiže lepše vreme!

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.06.2014 - 12:43

Prestanak kiše i dolazak sunčanih dana građani Vranja mogli bi da očekuju već početkom ove nedelje, a porast dnevne temperature odvijaće se tokom narednih dana, najavljuju u gradskom Hidrometeorološkom zavodu.

Ilustracija Ilustracija

Prohladno vreme i kiša koja nam ovih dana donosi jezu pak nisu atipične pojave za ovaj period, kaže Ljiljana Popović Stošić iz vranjske hidrometeorološke službe.

- Karakteristično je za ovo podneblje da, sa završetkom maja i početkom juna, Vranjanci budu izloženi slabim kišama i osetnijem padu temperature.

Posmatrajući podatke o celovečernjoj temperaturi , ona je ujednačena ali se usled kiše, oblaka, nezagrejane zemlje i vetra stvara subjektivni osećaj da je vreme hladnije nego što zapravo jeste – pojašnjava Popović Stošić.

Ona dodaje da su  kiše sasvim normalne za proleće, ali ne i ogromne količine padavina koje su zadesile čitavu Srbiju u proteklom periodu.

- Danas bi trebalo da bude poslednji dan sa padavinama. Od sutra se očekuje stabilnije vreme uz  postepeni porast dnevne temperature.

Tek za vikend bi to moglo da se promeni, kada su moguće nove padavine ali se uslovi vrlo brzo menjaju te je nezahvalno davati prognozu za nedelju dana – rekla je Popović Stošić.

Veliki problem građanima sa nailaskom sunčanih perioda mogla bi da predstavlja vlaga koja će usled toplote krenuti da isparava iz zemlje natopljene vodom.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: