Stiže raspust!

Lokalne vesti - Petak 06.06.2014 - 11:16

Nakon što su se prethodne nedelje u Vranju raspustili učenici osmog razreda i maturanti srednjih škola, letnji raspust za ostale osnovce počinje narednog petka, 13. juna, a za srednjoškolce nedelju dana kasnije.

Ilustracija Ilustracija

Nadležni u vranjskom obrazovanju napominju da je u osnovnim školma u toku pripremna nastava za polaganje završnog ispita koji će se održati 16. 17. i 18 juna.

U srednjim školama maturanti uveliko polažu maturski ispit kao završnicu srednjoškolskog obrazovanja.

- Do 13. juna traju pripreme za polaganje završnog ispita osmaka, kada se u školama završava sa nastavom.

Nakon toga je održavanje sednica, a onda i podela svedočanstva, tradicionalno na Vidovdan 28. juna – kaže pedagog Borivoje Nešić.

Učenici koji završavaju četvorogodišnju srednju školu kao uslov za upis na fakultete polažu maturski ili završni ispit iz srpskog i stranog jezika, matematike i jednog izbornog predmeta

- U Ekonomskoj školi maturski ispit zavisi od obrazovnog profila koji je pohađao učenik. Osim obaveznih predmeta srednjoškolci imaju pravo i na izborni predmet.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete raspust za učenike prve, druge i treće godine srednje škole počinje 20. juna – kaže Lela Đorđević, sekretar te obrazovne ustanove.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: