Što AKTIČISTKINJE očiste, NESAVESNI VRANJANCI nadoknade (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 16.04.2019 - 10:00

Vranje - Neformalna gradska grupa "Aktičistkinje" je u nedelju održala svoju treću javnu akciju čišćenja Vranjske reke i obale.

Gledaju i čudom se čude... FOTO: Gledaju i čudom se čude... FOTO:
Jedanaestoro prijatelja i članova grupe se suočilo sa istim problemom kao i pre nedelju dana tako da je ponovo je čišćena lokacija uzvodno od Mačkine česme, kod ulice Đure Jakšića
 
Ova preduzimljiva grupa je zatekla gotovo istu količinu smeća na obali i u samoj reci, što govori da je zagađivanje konstantno i nečija ružna navika
 
- U reci smo naišli na najviše plastičnih flaša, kao i na pune kese za đubre koje je neko bacio tu, umesto u svoju kantu.
 
Još jedan od zagađivača jeste pijaca koja se nalazi nedaleko od reke, što pretpostavljamo zbog veće količine hrane koju smo sakupili – navode “Aktičistkinje”.
 
Mačkina česma, koju je ova grupa detaljno čistila u prvoj akciji, ponovo je zatrpana smećem
 
“Aktičistkinje” apeluju na sve Vranjance, pogotovo na one koji žive u okolini reke i česme, da obrate više pažnje na svoju okolinu i uticaj koji imaju na nju.
 
Svakako, dobrodošli su svi oni koji mogu i žele da pomognu u čišćenju i očuvanju naše životne sredine.
 
Grupa će i sledeće nedelje održati akciju, a za sva buduća okupljanja i precizne informacije o akcijima dostupan je Instagram nalog @akticistkinje.

Foto Galerija

Aktičistkinje, treća akcija

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: