Stop na carini za LAŽNE NAJKE

Lokalne vesti - Četvrtak 18.10.2018 - 07:55

Vranje – Carinici su na graničnom prelazu Preševo otkrili brižljivo sakrivenih 200 pari „najk“ patika sumnjive autentičnosti.

Lažne najke sakrivene među zavesama FOTO:Uprava carina Lažne najke sakrivene među zavesama FOTO:Uprava carina
Carinici su posumnjali da se u kamionu turskih registarskih oznaka, koji je za uvoznika u Novom Pazaru, iz Turske prevozio gotovo 22 tone materijala za zavese, nalazi i deo koji nije prijavljen.
 
Naime, detaljnim pregledom tovara carinici su ustanovili da je u jednoj od brojnih naizgled identičnih kutija sa robom sakriveno i 200 pari "najk" patika u čiju se autentičnost sumnja.
 
Njihova vrednost  je procenjena na iznos od 600.000 dinara.
 
Carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava koji ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da li je roba krivotvorena i da da saglasnost za njeno uništenje.
 
Kako navode iz Uprave carina, na carinskim punktovima se često otkriva roba za koju se smatra da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih brendova.
 
Samo dan pre pomenutog slučaja na prelazu Preševo, prilikom kontrole magacina kurirske službe u Šapcu je pronađeno oko 1.200 artikala garderobe bez potrebne dokumentacije o njihovom poreklu i plaćenim dažbinama.
 
Tom prilikom zaplenjeno je više od 670 kompleta trenerki, oko 370 donjih delova i preko 80 dukseva i jakni za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih marki "najk" i "adidas".
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: