Štrajk u Gumoplastici

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.06.2015 - 10:04

Oko 60 radnika pogona obuće „Gumoplastika“ u selu Klenike kod Vranja od četvrtka je u štrajku, zbog zarada koje ne prelaze 10.000 dinara.

radnici Gumoplastike kod Bujanovca obustavili rad - foto: arhiva OK Radija radnici Gumoplastike kod Bujanovca obustavili rad - foto: arhiva OK Radija

U ponedeljak prošle nedelje radnici su najpre održali jednočasovni štrajk upozorenja, ali niko od nadležnih nije reagovao, pa su u četvrtak doneli odluku da štrajk radikalizuju potpunom obustavom rada.

– Rad u našem preduzeću postao je nepodnošljiv.

Sa platama od 5.000 do 10.000 dinara niko ne može da preživi.

Pisanim putem smo se obratili menadžmentu firme, Koordinacionom telu i bujanovačkoj lokalnoj samoupravi, ali niko nije našao za shodno da nam odgovori.

Od četvrtka u podne, stupili smo u generalni štrajk i nećemo ga prekinuti dok nam se ne ispune tri zahteva.

Tražimo smenu direktora, sprovođenje socijalnog programa i isplatu zaostalih zarada, putnih troškova i toplih obroka – kaže predstavnik štrajkačkog odbora u „Gumoplastici“ Slavoljub Ristić.

Prema njegovim rečima, direktor firme Nenad Ristić zapretio je radnicima da će, ukoliko štrajk ne prekinu, dobiti otkazna rešenja, jer je on, navodno, protivzakonit.

Za OK Radio, direktor Ristić nije želeo da komentariše obustavu rada u pogonu „Gumoplastike“ u selu Klenike.

Kako je kazao, da li je štraj zakonski ili ne, biće naknadno utvrđeno.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: