Struka traži zatvaranje ugostiteljskih objekata i radnji, Vlada okleva

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.11.2020 - 14:22

Stručnjaci u okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica, saznaju Novosti.

Još uvek se vaga... FOTO: Pixabay Još uvek se vaga... FOTO: Pixabay
Oko ove tačke, kako prenose izvori Novosti, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.
 
Podsetimo, Krizni štab je danas imao sednicu, zbog sve alarmantnije epidemiološke situacije u našoj zemlji.
 
Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.
 
- Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih - istakao je predsednik.
 
Takođe, struka predlaže da svi koji ulaze u Srbiju kod sebe imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, a pojedini članovi Kriznog štaba bili su i za uvođenje mere obaveznog karantina.
 
Ova opcija razmatrana je preventivno jer se uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika očekuje dolazak velikog broja naših ljudi koji žive u dijaspori.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: