Student ATVSS - Odsek Vranje učestvuje u međunarodnom projektu WWF-Adria Srbija “Na mladima klima ostaje”

Lokalne vesti - Četvrtak 15.07.2021 - 11:16

U realizaciji projekta “Na mladima klima ostaje”, koji u Srbiji organizuje WWF sa ciljem osnaživanja i uključivanja mladih u ublažavanje i rešavanje problema i posledica klimatskih promena, aktivno se uključio i student iz Vranja Milan Tomić.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Milan je student master studija Odseka Vranje Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, kao i predstavnik Studentskog parlamenta ATVSS-Odseka Vranje i zajedno sa još 14 odabranih mladih ljudi širom Srbije trenutno učestvuje u radionicama u sklopu projekta.

U okviru ovih radionica, učesnici imaju priliku da nauče više o razvoju građanskih inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji.

Nakon obuke moći će da primene naučeno sprovođenjem sopstvenih inicijativa za podizanje svesti, ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama, uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz WWF-a.

Rezultate svojih inicijativa, mladi će moći da predstave široj javnosti na jesen, na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.


WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu životne sredine).

Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU).


Od posebne je važnosti što mladi u regionu imaju priliku da se posvete temi klime i problemima koji su posledica klimatskih promena, kao i da se sa novorazvijenim veštinama i novostečenim znanjima aktivno uključe u podizanje svesti o značaju klimatskih promena i aktivno doprinose pronalaženju rešenja i uvođenju dobrih praksi.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: