Studenti u akciji čišćenja BORINOG BRDA

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.04.2019 - 10:09

Dan planete Zemlje 22. april studenti Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, obeležili su u nedelju 21. aprila akcijom „Očistimo Borino brdo“.

Studenti u akciji. Foto: Privatna arhiva Studenti u akciji. Foto: Privatna arhiva

U okviru akcije očišćeno je izletište i prilazni put, a studentima su se pridružili i profesori.

Prikupljeno je desetak džakova različitog otpada, među kojima je bilo najviše PET ambalaže.

- Ova aktivnost studenata i profesora naišla je na odličan prijem kod izletnika koji su se zatekli na Borinom brdu kao i kod prolaznika - kažu student.

Petu godinu zaredom studenti i profesori Škole obeležavaju ovaj dan sa željom da ukažu na probleme zagađivanja životne sredine i podignu ekološku svest građana.

Ove godine studenti i profesori bili su inspirisani kampanjom “Trash izazov Srbija”, koja je podržana od strane Ekostar Pak i Trash Hero Beograd.

Ova je prva akcija u okviru “Trash izazov Srbija” koju studenti i profesori Visoke škole planiraju da sprovedu na teritoriji grada Vranja.

Studenti i profesori Škole apeluju na građane i izletnike da budu odgovorni prema prirodi i sav otpad odnesu u najbliži kontejner, posebno tokom predstojećih praznika.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: