Suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru: Odbrana traži izuzeće video snimaka iz dokaza

Lokalne vesti - Petak 30.09.2022 - 21:33

U Osnovnom sudu u Vranju danas je nastavljeno suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru za pretnje vlasnici i novinarima OK radija.

Foto: G.Mitić/OK Radio Foto: G.Mitić/OK Radio
Odbrana je, kako je prenelo Udruženje novinara Srbije, tražila izuzeće video snimaka sa nadzornih kamera, a vlasnici OК radija Oliveri Vladković dat je rok od tri dana da Sudu dostavi dokaz da ima dozvolu za postavljanje kamera u poslovnom prostoru. Naredno ročiste zakazano je za 11. oktobar u 10 časova.
 
Takva odluka doneta je jer je odbrana tražila da, ukoliko ne postoji dozvola, video snimci budu izuzeti iz dokaznog materijala, rekao je predstavnik UNS-a Slobodan Radičević koji je prisustvovao suđenju.
 
Na Sudu je da odluči da li će snimci sa nadzornih kamera na kojima su osobe koje su uništavale imovinu OК radija da vrednuje kao dokaze, preneo je UNS.
 
Sud do sutra mora da odluči i da li će dvojici okrivljenih za napad na imovinu i pretnje zaposlenima u kafiću OК radija produžiti pritvor.
 
Vranje su danas posetili i predstavnici OEBS-a, kao i novinarskih udruženja, kako bi pružili podršku lokalnom radiju. Kantar je u Vranje došao iz Okružnog zatvora u Beogradu gde se nalazi u pritvoru od juna meseca. 
 
Podsetimo, Insajder tv kroz emisiju Insajder dokument kontinuirano prati sve detalje u vezi sa ovim slučajem. 
 
Pošto je zabranjeno snimanje suđenja, Marko Somborac, potredsednik Izvršnog odbora NUNSa i karikaturista Blica, napravio je crteže aktera današnjeg suđenja.
 
 
OK Radio, Insajder, Fonet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: