Sukob Direkcije i "Vodovoda"

Lokalne vesti - Sreda 16.05.2012 - 12:46

Sukob dva vranjska javna preduzeća, Direkcije za izgradnju grada i „Vodovoda“, oko asfaltiranja vranjskih ulica, ovih dana poprima ozbiljne razmere.

Ko će to da plati? Ko će to da plati?

U prethodnih nekoliko dana krpljenje udarnih rupa i asfaltiranje već pripremljenih ulica potpuno je zaustavljeno, a problem je toliki da je Direkcija protiv „Vodovoda“, prema rečima nadležnih, čak pokrenula i prekršajni postupak. 

 

I sad, dok se jedni se žale  da nema para, drugi da nema asfaltne mase, ko je kriv što građani i dalje gaze po blatu? 

 

Sa svoje strane, u „Vodovodu“ kažu da  je jedini razlog zastoja asfaltiranju finansijski problem  koji ima Direkcija kao investitor. 

 

Drugim rečima, naručioci posla nemaju para da ga plate, pa zbog neizmirenih obaveza koje Direkcija ima prema izvođačima, nije bilo novca za kupovinu mazuta.  

 

Tehnički direktor "Vodovoda" Žika Mitrović  objašnjava da bi ta firma mogla i daleko više da asfaltira nego što Direkcija ima volje da naruči.  

 

„Direkcija“ kao  investitor pak  tvrdi da je neodgovornost „Vodovoda“ jedini razlog zašto vranjske ulice nisu asfaltirane,  zbog čega su i pokrenuli postupak odgovornosti. 

 

Dragan Stojković, direktor Direkcije, ističe da je „ Vodovod“ znao kakvi su uslovi poslovanja u času kada je prihvatio posao, pa je utoliko čudnije što na vreme nije nabavio potrebne količine asfalta. 

 

Za kraj, iz Direkcije poručuju da će ozbiljno razmisliti da li da do kraja godine produžuju ugovor sa "Vodovodom" po kome ta firma izvodi radove na vranjskim ulicama i stara se za njihovo održavanje. 

 

No, za tako krupnu odluku valja sačekati pravljenje nove koalicije, koja će onda odlučiti o tome da li baš uvek građani moraju da ispaštaju svačiju nebrigu, nerad i nerealne planove. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: