Suočavanje sa muškošću

Lokalne vesti - Četvrtak 15.05.2014 - 09:05

U organizaciji Centra E8, Bitef Teatra i pozorišta “Bora Stanković” na sceni Doma vojske u Vranju 21. maja u 20 časova biće prikazan pozorišni dokumentarac “Muškarčine”.

Plakat Plakat

U režiji Milene Bogavac i Vojislava Arsića “Muškarčine“ predstavljaju priču o muškosti ovde i danas.

- Predstava je edukativnog karaktera, a njena osnovna tema je kako se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi.

Društvo od mladića očekuje da svoju muškost dokažu pokazivanjem snage, odlučnosti, hrabrosti, borbenosti i srčanosti, koja ih često uvodi u destrukciju i autodestrukciju –  kaže Bojana Stojković regionalna koordinatorka Centra E 8.

Sedam mladića, sedam pogleda na svet i hiljadu situacija koje u tom svetu vide.

Na sceni, njihov zadatak nije da budu neko drugi već da prikažu kako oni sami vide sebe, ali i sve druge ljude kojima su okruženi, napominju autori.

NIN, jedan od najcenjenijih domaćih nedeljnika, proglasio je “Muškarčine“ za jednu od tri najbolje predstave 2012. godine, a predstava je osvojila i mnoge nagrade na festivalima.

U cilju da predstavu i temu približimo što više građanima i građankama Srbije mladi filmski reditelj Ivan Stojiljković snimio je dokumentarac  “Kako se prave muškarčine” i promotivni spot.

Radi se o filmu koji prati i dokumentuje proces rada na pozorišnoj predstavi čija je tema muškost i načini na koje se muškost formira, tretira i objašnjava u našoj kulturi, navode organizatori.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: