Supruga preminulog lovca: "Ubili su mi muža"

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.11.2013 - 14:36

Predrag Trajković, zvani Garinča (34) iz Vranja poginuo je u nedelju oko 18 sati, kada je lovačka puška, prema zvaničnim izveštajima, samoopalila i raznela mu glavu.

Trajković Trajković

Predrag je za sobom ostavio suprugu, devetogodišnju ćerku i tek rođenog sina koji nije napunio ni mesec dana.

Supruga Sanja Trajković kaže da je Predragov leš videla i da tragovi metka uopšte ne idu sa donje strane glave, kao i da na vozilu nema rupe od sačme, što ukazuje na pokušaj prikrivanja slučaja.

– Niko ne može da me ubedi da je puška sama opalila, da je ubila mog supruga, a da nikog sa strane nije povredila.

Pritom, metak nije probio krov ili stranice džipa, a ta puška o kojoj pričaju je veoma jaka, pa bi bar prozori od detonacije popucali.

U Peđinoj glavi postoje dve rupe i obe su sa strane u zadnjem delu glave, što znači da je puška bila u vodoravnom položaju i da je metak sa desne probio do leve strane ili obratno.

Ovaj slučaj se  neće ovako završiti, jer očigledno neko pokušava nešto da prikrije – kaže Sanja i dodaje da je pokojni Predrag bio veoma iskusan lovac koji je dosta vodio računa o pravilnom korišćenju i držanju oružja.

Ukućani sumnjaju da je Predrag ubijen na lovištu, a da su leš u vozilo uneli lovci, kako bi situaciju iskontruisali tako da niko ne odgovara.

– Kako li ću deci sutra da objasnim gde im je tata? Ćerku sam sklonila odavde, ali mi je par puta govorila da hoće da pozove oca, što joj nisam dozvolila.

U par navrata sam i na poslu pričala kako bih volela da Predrag polomi nogu i svi su me čudno gledali. Želela sam da se to desi, jer u tom slučaju ne bi mogao da ide u lov, a stalno sam se bojala da se ovako nešto ne dogodi. I na kraju se dogodilo – priča uplakana Sanja, inače pravnica Višeg suda u Vranju.

Policija nije dozvolila novinarima da vide vozilo u kome je navodno Predrag poginuo.

Niko od nadležnih iz lovačkog udruženja “Fazan” nije bio u prostorijama organizacije, a nisu bili dostupni ni na mobilnim telefonima.

U Upravi lovišta kažu da je vozač po zakonu bio dužan da pre ulaska u džip natera sve lovce da isprazne svoje puške i da ih spakuju u futrole.

Zbog toga, kažu, može da odgovara lovac koji je bio za volanom, ukoliko se utvrdi da je Predrag nastradao u vozilu.

Kako saznajemo, Trajković je član lovačkog udruženja “Fazan” oko pet godina.

Radio je u fabrici nameštaja “Simpo”, a imao je i privatnu radionicu za obradu iverice.

Osnovno tužilaštvo u Vranju naložilo je obdukciju tela, koje će najverovatnije biti sahranjeno u utorak.   


Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: