Sve za investitore: Od EU novac za GIS

Lokalne vesti - Petak 17.05.2019 - 12:29

Grad Vranje dobiće od Evropske unije sredstva u iznosu od 91.514 evra za uspostavljanje i unapređenje geografskog informacionog sistema (GIS).

Prostorni podaci na jednom mestu FOTO: EU PRO Prostorni podaci na jednom mestu FOTO: EU PRO
Evropska unija, preko razvojnog programa EU PRO, odobrila je realizaciju 19 projekata odabranih putem javnog poziva i vrednih preko dva miliona evra, za uspostavljanje i unapređenje geografskog informacionog sistema (GIS) u 34 lokalne samouprave u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji
 
Evropska unija će pružiti podršku procesu uvođenja i razvoja GIS-a kroz nabavku softvera i hardvera, kao i druge računarske opreme
 
Ovim će se lokalnim samoupravama omogućiti da na jednom mestu prikupljaju, obrađuju, i upravljaju prostornim podacima i tako bolje planiraju razvoj, donose odluke i raspolažu resursima.
 
- Unapređeni GIS Grada Vranja učiniće dostupnim podatke koji se odnose na izgrađenu i planiranu infrastrukturu, uslove za urbanističko planiranje, katastarske parcele, ulice, prostore za parking i slično. 
 
Na taj način budući investitori će imati na raspolaganju poboljšane podatke, sa specijalnim fokusom na mapiranje lokacija za obnovljivu solarnu energiju - navodi se u saopštenju Programa EU PRO.
 
Ukupan iznos sredstava za Grad Vranje iznosi 91.514 evra, od čega EU PRO izdvaja 76.000 evra, a lokalna samouprava 15.514 evra.
 
Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: