Svečana sednica povodom Dana oslobođenja Vranja

Lokalne vesti - Nedelja 04.10.2020 - 13:14

U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj je govorio dr Dejan Tričković predsednik Skupštine.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Na početku svog obraćanja  on se najpre podsetio slavne istorije naših predaka.

- Odlučni da se žustro suprotstave napadima okupatora, srpski junaci koji su preživeli Albansku golgotu, probijaju Solunski front i kreću u borbe za oslobođenje Srbije, spremni da pobede.

Vojvoda Petar Bojović  1. oktobra 1918. godine izdao je zapovest divizijama da krenu u oslobađanje juga Srbije i snage Dunavske divizije oslobodile su Vranje 4. Oktobra
- rekao je Tričković.

Nakon toga,  podsetio je da je u ovom ratu stradala skoro trećina našeg stanovništva i da nikad ne treba da zaboravimo naše heroje.

- Dičimo se patriotizmom i hrabrošću naših predaka i neka naša dela pokažu
da smo dostojni naslednici slobode koja nam je ostavljena u večni amanet.

Budimo primer novim generacijama kako se voli domovina, dajmo im razlog da na nas budu ponosni, a to ćemo učiniti tako što ćemo ulagati u njihovu sigurniju i izvesniju budućnost. Neka nam iznad svih bude najvažnija potreba da sačuvamo mir - istakao je predsednik Skupštine.


Na svečanoj sednici, glumac vranjskog pozorišta Marko Petričević kazivao je stihove pesnika Vladislava Petkovića Disa.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: