Svečana sednica Skupštine grada: Ponosni na pretke koji su pobedili FAŠIZAM

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.09.2020 - 10:58

U okviru obeležavanja Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj je govorio Dejan Tričković, predsednik Skupštine.

Datum koji sve nas čini ponosnim FOTO: vranje.org.rs Datum koji sve nas čini ponosnim FOTO: vranje.org.rs
- Ovo je datum koji sve nas čini ponosnim, ali i koji nas obavezuje na odgovornost
 
Danas imamo čast da govorimo o našim precima koji su pobedili ideologiju fašizma
 
Divimo se njihovoj hrabrosti i spremnosti da se voljena otadžbina prkosno sačuva, čak i kada je to značilo da će je platiti svojim grobovima - rekao je Tričković. 
 
On je dodao da ne postoji dobar rat i loš mir i da je u Drugom svetskom ratu, na globalnom nivou, stradalo na desetine miliona ljudi
 
- Lokalno rukovodstvo, svi mi koji učestvujemo u radu Skupštine Vranja, u poziciji smo da predlažemo, razmatramo i donosimo odluke za dobrobit svakog pojedinca i čitave društvene zajednice. 
 
Moramo da i nadalje vodimo računa da svaka naša odluka, kao i do sada, bude korisna za lokalnu samoupravu, za njen prosperitet i napredak
 
Na taj način dokazujemo da podnete žrtve naših predaka nisu bile uzaludne, dokazujemo da nećemo da zaboravimo istoriju dok gradimo budućnost i da će svaki naš put biti na strani prava i pravde, jer mi smo potomci upravo takvih heroja i pobednika - istakao je predsednik Skupštine grada. 
 
U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja, biće položeni venci i cveće na Spomenik Revolucije
 
Od 11 sati biće nastavljen radni deo Skupštine grada.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: