Svečano otvoren GRADSKI PARK: Duša starog Vranja u novom pakovanju (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 15.05.2021 - 15:25

U prisustvu ministarke turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, u subotu je svečano otvoren rekonstruisani Gradski park.

"Vranjanci, čuvajte svoju istoriju i tradiciju" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon obilaska parka i razgovora sa Vranjancima, svečanost je otvorio Hor Muzičke škole "Stevan Mokranjac", nakon čega su nastupili mališani iz Predškolske ustanove "Naše dete".
 
Ministarka Tatjana Matić je kazala da je veoma ponosna što stoji pored spomenika velikom Borisavu Stankoviću u obnovljenom Gradskom parku.
 
- Dragi Vranjanci, čuvajte svoju istoriju i tradiciju, jer zaista imate čime da se ponosite.
 
Ministarstvo podržava mnoge projekte i drago mi je da vidim da sve to ima smisla - kazala je ministarka, izražavajući zadovoljstvo što će park, uz druge znamenistosti grada, biti deo turističke ponude Vranja
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je na otvarnaju kazao da mu je veliko zadovoljstvo što svi zajedno svedočimo početu nove epohe Gradskog parka, kako je rekao, prelepe oaze u samom centru grada, rekonstruisane tako da se sačuva duša parka iz davnih vremena, ali i da se oplemeni novim saržajima.
 
- Za najmlađe, tu je obnovljeno igralište sa novim mobilijarom, za starije - šahovski kutak. obnovljena je i letnje scena, ipostavljena LED rasveta, a novi izgled dobio je i centralni plato ispred spomenika Bori Stankoviću.
 
Park je dobio i Muzički paviljon i fontanu, zahvaljujući čemu će biti dobar prostor za kulturne i muzičke događaje - kazao je gradonačelnik, zahvaljujući se Vranjancima na strpljenju i nadležnom ministarstvu na podršci.
 
On je apelovao na svoje sugrađane da svi zajedno povedemo više računa o svom parku, kako bi lep i umiven bio dobar i budućim naraštajima.
 
Na kraju svečanosti, petogodišnja Neda Stanković je poručila mamama, tatama, bakama i dekama da i oni dovedu svoje mališane u park, jer je to pravo mesto za druženje i igranje.
 
Nakon toga, Neda je, zajedno sa ministarkom Tatjanom Matić i gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, puštanjem balona u vis, označila park zvanično otvorenim. 
 

Foto Galerija

Svečano otvaranje Gradskog parka nakon rekonstrukcije

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: