Svečanost u Vranju: NEMAČKO-SRPSKA SARADNJA značajno doprinela razvoju grada (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.12.2019 - 13:26

U Sali Pozorišta „Bor Stanković“ u Vranju, u ponedeljak je održana svečanost povodom 19 godina Nemačko-srpske razvojne saradnje.

Detalj iz predstave Detalj iz predstave
Kako je rečeno, cilj projekta Nemačko-srpske saradnje je približavanje Srbije Evropskoj uniji, jačanje privrede i poboljšanje životnog standarda građana.
 
Projekte u okviru saradnje sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a Nemačka razvojna banka KfW je zadužena za finansijsku saradnju.
 
Prisutne je najpre pozdravio Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada Vranja koji je govorio o značaju saradnje sa Nemačkom i osvrnuo se na projekte koji se odnose na Vranje i razvoj lokalne zajednice.
 
- Današnji događaj dolazi kao potvrda saradnje koja je doprinela sveobuhvatnom društvenom i ekonomskom razvoju Vranja kroz unapređenje životnih uslova naših sugrađana – rekao je Tričković.
 
Leonie Rajmers, šefica odeljenja za razvojnu saradnju Ambasade Savezne Republike Nemačke u Srbiji, govorila je o rezultatima saradnje tokom proteklih 19 godina i značaju partnerstva.  
 
Onaj je ukratko sumirala donacije i ključne oblasti u kojima je Nemačka podržala Srbiju na njenom putu reformi.
 
Nakon svečanog dela programa, glumci Reflektor teatra su izveli predstavu „Punoletstvo“, posebno kreiranu kako bi bolje bio predstavljen značaj saradnje dve zemlje.
 
Za ovu priliku, upriličena je i izložba fotografija o nazivom „Dela znače“ o zajedno sprovedenim inicijativama tokom proteklih19 godina.
 

Foto Galerija

Svečanost povodom 19 godina nemačko-srpske saradnje

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: