Svetlo ispred prostorija Udruženja Goce Delčev: Kulturni događaji umesto narko-seansi

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.12.2020 - 11:34

Javno preduzeće "Urbanizam i izgradnja grada Vranja izašlo je u susret zahtevima Udruženju Makedonaca u Vranju "Goce Delčev" i osvetlilo prostor ispred njihovih prostorija.

Ulaz iz Ulice 29. novembra FOTO: Udruženje Ulaz iz Ulice 29. novembra FOTO: Udruženje
Prostorije Udruženja Makedonaca u Vranju "Goce Delčev" nalaze se u BID zoni “Blok Pošta – Banka”, ispred kojih je godinama svojevrsno noćno okupljalište.
 
Pod okriljem noći tu su se održavale terevenke iza kojih su ostajali tragovi u vidu polomljenih flaša, gomila smeća, pa i špriceva.
 
Tome bi sada trebalo da dođe kraj, zahvaljujući nadležnima u JP "Urbanizam i izgradnja grada Vranja", ističe predsednik udruženja, Peco Risteski.
 
- Često smo ispred naših prostorija nailazili na tragove noćnih okupljanja, što je zaista neprilično.
 
Umesto toga, naš plan je da ovo bude mesto gde će biti organizovane književne večeri, likovne izlozbe, mini koncerti, prikazivanje filmova i pozorišnih predstava, predavanja, kao i akcije dobrovoljnog davanja krvi - kaže Risteski.
 
On dodaje da se sve to navodi u programu aktivnosti Udruženja "Goce Delčev", kao i da je o tome obavešteno i gradsko rukovodstvo.
 
- Sa predstavnicima gradske vlasti imamo zaista odličnu saradnju, pa se i ovom prilikom zahvaljujemo, a zahvalnost dugujemo i menadžmentu "Urbanizma" što su imali sluha za naš zahtev i pokazali preduzimljivost i efikasnost - kaže Risteski.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: