Svetosavska nedelja: U Galeriji Narodnog univerziteta otvorene dve izložbe

Lokalne vesti - Sreda 25.01.2023 - 09:30

U okviru 33. ,,Svetosavske nedelje”, večeras je u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola nastalih na konkursu raspisanom povodom ove značajne kulturno-obrazovne i duhovne manifestacije.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Takođe, u istom prostoru otvorena je i izložba radova nastalih na ikonopisačkoj radionici. Izložbe je otvorila gradska većnica Izabela Savić. ,,U okviru Svetosavske nedelje, Grad Vranje organizuje niz aktivnosti u saradnji sa javnim ustanovama kulture i obrazovanja, kao i sa Eparhijom Vranjskom.  
 
Cilj manifestacije je afirmacija srpske duhovnosti i kulture, ali promocija pravih vrednosti. Ovde možete pogledati radove prvonagrađenih učenika po raspisanom likovnom konkursu. Grad Vranje uvek će podržati ovakve događaje u cilju očuvanja srpske istorije, tradicije i stvaralaštva“, rekla je gradska većnica. 
 
O radovima nastalim na ikonopisačkoj radionici govorila je  direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević. ,,Zahvaljujući podršci Grada u novembru i decembru 2022. godine organizovana je ikonopisačka radionica na kojoj su nastali radovi koji su ovde izloženi. 
 
Ova radionica finkcionisala je u okviru Likovne radionice Narodnog univerziteta pod vođstvom Zorane Jovanović, akademske umetnice, a učestvovalo je 11 polaznika. Ikonopisačka radionica će biti nastavljena od 1. februara, pa pozivam sve zainteresovane da se priključe“, istakla je direktorka Narodnog univerziteta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: