Svetovska nedelja ove godine ONLAJN

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.01.2021 - 14:13

Tradicionalna kulturno-prosvetna manifestacija ,,Svetosavska nedelja", koja se u Vranju organizuje 31 godinu, ove će biti održana onlajn, zaključeno je na današnjoj sednici Odbora kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Organizacioni odbor Organizacioni odbor "Svetosavske nedelje" FOTO: vranje.org.rs
- Vranje je godinama za ,,Svetosavsku nedelju" imalo bogat i sadržajan program
 
Tako će biti i ove godine, s tim što će se svi programi realizovati onlajn zbog epidemijske situacije - naglasio je gradonačelnik Milenković. 
 
Manifestaciju koja se organizuje u čast prvog srpskog prosvetitelja i arthiepiskopa Svetog Save otvoriće gradonačelnik Milenković, u četvrtak 21. januara, kada će u organizaciji Galerije fresaka Narodnog muzeja u Beogradu i Narodnog muzeja u Vranju biti priređena i izložba ,,Bogorodica Ljeviška"
 
Programom je predviđeno izvođenje predstave ,,Princ se neće vratiti", zatim održan koncert grupe ,,Izvor", a planiran je  i video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom. 
 
U obeležavanje će biti uključeni i OŠ ,,Bora Stanković" u Tibuždu i Regionalni centar za talente, čiji učenici odnosno polaznici pripremaju prigodan program.
 
Finale manifestacije, po tradiciji, biće ,,Svetosavska duhovna akademija", Sveta liturgija i uručenje priznanja ,,Sveti Sava"
 
Od ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, gde će biti objavljivani sadržaji planirani za 31. ,,Svetosavsku nedelju".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: