Svetski dan dece obolele od raka: Podrška za MALE HEROJE (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 15.02.2020 - 14:19

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, obeležilo je 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka i ove godine, na šetalištu u centru Vranja.

U znak podrške i sećanja FOTO: G. Mitić/OK Radio U znak podrške i sećanja FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ova akcija je u Vranju održana petu godinu zaredom i to pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“
 
Na štandu udruženja, postavljeni su informativni flajeri, donatorska kutija kao i prodajni štand NURDOR artikala, uz asistenciju Jelene Stanimirović, Ivane Smiljković i Irene Zlatković, volonterki NURDOR-a. 
 
Irena Zlatković, volonterka NURDOR-a iz Vranja, kazala je da se ove godine sredstva prikupljaju za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu.
 
- U procesu lečenja dece od najtežih bolesti, veliki problem predstavlja nedostatak adekvatnog smeštaja za roditelje iz unutrašnjosti i taj problem pokušavamo da rešimo.
 
Ovakve akcije se održavaju jednom godišnje, na ovaj dan, ali mi pokušavamo da obezbedimo prostor za kancelariju NURDOR-a u Vranju, kako bi akcije bile kontinuirane - rekla je ona. 
 
Volonterka Jelena Stanimirović, kaže da Udruženje ima veliku armiju iza sebe, svi ljudi su jako pozitivni i srećni i svi imaju jedan cilj, da pomognu deci i da se zajedno sa njima bore, da im omoguće što bolje uslove za lečenje.
 
Zbog nedostatka helijuma koji je neophodan u lečenju nekih teških bolesti, simbolično je pušten samo jedan balon napunjen ovim gasom.
 
U znak podrške mališanima koji se leče, odnosno u ime sećanja na one koji su izgubili bitku sa opakom bolešću, balon je puštila Kristina Stoiljković koja je izvojevala pobedu nad opakom bolešću.
 
Akciju su podržali Crveni krst Vranje, ekipa bajkera i brojne privatne firme iz Vranja, a izveden je i prigodan muzički program.
 
Kao znak podrške, akciji su prisustvovali i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, njegov pomoćnik Saša Pešić i gradska većnica Zorica Jović.

Foto Galerija

NURDOR-Svetski dan dece obolele od raka

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: