Svetski dan planina na BESNOJ KOBILI

Lokalne vesti - Petak 13.12.2019 - 13:56

Turistička organizacija grada Vranja obeležila je 11. decembar Svetski dan planina i to u saradnji sa Planinarskim društvom Spid Železničar 2006 iz Vranja.

Šetnja padinam Besne Kobile. Foto: TOV Šetnja padinam Besne Kobile. Foto: TOV

Događaj je podrazumevao sadržajan boravak na Besnoj Kobili i to prisustvo prezentacijama: "Turističke vrednosti Besne Kobile" i "Važnosti planinarenja za mlade" uz okrepljenje u restoranu "Planinska kuća" u okviru planinarskog doma "Dragan Spasić" i šetnju stazom do vrha uz pratnju profesionalnih vodiča.

Najistrajniji su vrh i osvojili. Učestvovalo je preko 50 lica. U skladu sa ovogodišnjom temom "Planine su važne za mlade", ciljna grupa su bili upravo mladi, talentovani iz oblasti geografije i biologije, zatim mladi planinari i mladi izviđači.

Inače, Svetski dan planina - 11 decembar se obeležava od 2003.god., jer je prethodna godina bila proglašena godinom planina. Ove godine je po prvi put 11. decembar obeležen na Besnoj Kobili i doprineo je promociji planine kao prirodnog turističkog motiva ali i približavanju svih njenih vrednosti mlađoj populaciji.

Molimo Vas da ovu vest sa poslatim fotografijama u prilogu  medijski ispratite u skladu sa Vašim mogućnostima.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: