SVI KREVETIĆI iz Radovnice idu u Evropu

Lokalne vesti - Petak 09.08.2019 - 09:32

Vranje – „Simpova“ fabrika dečjih krevetića u selu Radovnica kod Trgovišta, godinu dana posle ponovnog pokretanja proizvodnje, beleži odlične rezultate.

Fabrika mnogo znači za siromašnu Radovnicu FOTO: OK Radio Fabrika mnogo znači za siromašnu Radovnicu FOTO: OK Radio
Svi ekonomski pokazatelji, kao što su proizvodnja, produktivnost, broj zaposlenih, ali i zarade, beleže rast, kaže Mile Mitić, direktor ove fabrike.
 
- Shodno ugovoru sa nemačkim partnerom, mi smo celokupnu proizvodnju za proteklih godinu dana 100 odsto plasirali kupcima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji – kaže Mitić.
 
Direktor ističe da menadžment „Simpa“ već pravi analize kako bi se do novembra zaposlilo novih tridesetak radnika i tako odgovorilo na nove zahteve kupaca iz Evrope.
 
On podseća da ovi rezultati još nisu na nivou onih kada je Fabrika krevetića iz Radovnice snabdevala moćnu Ikeu i njene probirljive kupce širom sveta.
 
- Ipak, naša mesečna proizvodnja trenutno je između 80 i 90 hiljada evra, a novi kupac iz Danske traži da stavimo potpis na ugovor o redovnoj mesečnoj isporuci krevetića za 50.000 evra – objašnjava Mitić.
 
Očigledno je da su krevetići od masivnog drveta na velikoj ceni svuda, a posebno kod kupaca u zemljama Evropske unije, gde se svakako ceni kvalitet.
 
Obim proizvodnje, kvalitet i redovne isporuke odrazile su se na primanja 55-oro zaposlenih, pa je trenutna prosečna zarada u ovoj fabrici, zajedno sa stimulativnim delom iznosi 33.000 dinara.
 
Naravno da su ovakvim zaradama meštani više nego zadovoljni, jer koliko juče ova fabrika je bila u agoniji kojoj se nije video kraj.
 
Treba podsetiti da je Radovnica, sa nešto manje od 1.000 stanovnika, najveće selu u opštini Trgovište u kome, pored „Simpove“, radi i Fabrika konfekcije „Jumko“, u kojoj je zaposleno 50 radnika.
 
- Najviše koristi od te dve fabrike imaju porodice zaposlenih, lokalna trgovina, a potom lokalna samouprava, čiji budžet jača iz meseca u mesec – za zadovoljstvom konstatuje Nenad Krstić, predsednik opštine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: