Tači hoće Preševsku dolinu i Vojsku Kosova

Lokalne vesti - Četvrtak 13.09.2018 - 11:38

Vranje - Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da je pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom u interesu Kosova i regiona, kao i da je o tome dobio potvrdu tokom poseta Tirani, Podgorici i Skoplju.

Selo Lučane u opštini Bujanovac. Foto: OK Radio Selo Lučane u opštini Bujanovac. Foto: OK Radio
Tači je na konferenciji za novinare kazao da zemlje regiona podržavaju dijalog i ocenio da bi sporazum sa Srbijom otvorio evropsku perspektivu dve zemlje.
 
Razgovori neće biti laki zbog demarkacije granice u dužini od 430 kilometara i neće biti medjusobnog priznanja bez okončanja tog procesa, ocenio je Tači.
 
- Korekcija granice obezbeđuje direktno priznanje od Srbije i pripajanje Preševske doline Kosovu. 
 
Priznanje od strane Srbije podrazumeva i priznanje pet država EU koje nisu priznale Kosovo i podrazumeva početak procesa stvaranja Vojske Kosova - rekao je on i dodao da to istovremeno znači i eliminisanje ruskog veta u SB UN.
 
Prema njegovim rečima, Kosovo bi nakon toga priznalo još 80 država koje ga do sada nisu priznale. 
 
Tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kosovski predsednik biće u Njujorku, a kako je najavio maksimalno će raditi na uspostavljanju kontakata i radiće više na učlanjenju Kosova u Interpol i Unesko.
 
OK Radio, Telegraf, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: