TAČI iz Albanije traži JUG SRBIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 09.05.2019 - 10:19

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači razgovarao je u sredu uoči samita „Brdo-Brioni“ u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom o, kako je naveo, nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova, te pripajanju tri opštine juga Srbije kosovskoj teritoriji.

Tači bi Preševo, Bujanovac i Medveđu. Foto: S.Tasić/OK Radio Tači bi Preševo, Bujanovac i Medveđu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Tači je na svom Fesjbuk profilu napisao da je sa Ramom razgovarao o potrebi potpunog otvaranja granice između Albanije i tzv. Kosova, dve, kako je naveo, države koje bi bile ujedinjene pod „evropskim kišobranom“.

Razgovarali su, kaže, i o „potrebi ispravljanja istorijske nepravde prema Albancima“, preneo je Tanjug.

- Na ovom sastanku smo ukazali na potrebu da se isprave istorijske nepravde prema Albancima ujedinjenjem albanskog faktora i pravom na priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji republike Kosovo - napisao je Tači.  


 

OK Radio, Sputnik

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: