Tako se voli stranka: DS u Vranju pola miliona za deblokadu

Lokalne vesti - Četvrtak 04.04.2013 - 13:03

Članovi DS-a iz Vranja prikupili su blizu pola miliona dinara pomoći za deblokadu računa Demokratske stranke.

Vranjski DS Vranjski DS

Iz vrha stranke i ovdašnjeg Okružnog odbora očekuju da će do kraja nedelje račun DS-a biti odblokiran zahvaljujući dobrovljnim donacijama i garancijama na ličnu imovinu njenih članova.

Predsednik Okružnog odbora DS-a Goran Stefanović za OK Radio kaže da su svi odbori u Srbiji finansijski blokirani, jer funkcionišu preko centralnog računa stranke.

– Akcija još uvek traje i nadamo se da će račun biti odblokiran u narednih par dana. Za sada smo prikupili skoro pola miliona dinara i raduje me činjenica da su se članovi i simpatizeri u svim odborima u Srbiji u velikom broju odazvali i dali svoj doprinos.

Ovo je organizacija isključivo dobrovoljnog karaktera i svako je dao sredstva koliko je u mogućnosti.

Niko ni na koga nije vršio pritisak i zato mislim da je akcija veoma uspešna – kaže Stefanović.

On napominje da tehnički sekretari u DS-u ne primaju plate i da je to posledica blokiranog računa.

– Može se reći da stranka i odbori funkcionišu normalno, koliko je to u ovakvim situacijama moguće.

Cela ova stvar je vrsta revanšizma. Sve stranke vraćaju kredite uz pomoć garancija i normalnog priliva sredstava iz budžeta, samo DS to ne može.

Svima je jasno o čemu se tu radi i ko stoji iza cele priče – ističe Stefanović.

 Kako se saznaje, od vranjskih demokrata najviše su se finansijskii “isprsili” predsednik OO Goran Stefanović sa 30.000 dinara, isto toliko dali su Perica Janković i Miroslav Nešić, a po 20.000 iz sopstvenog džepa odvojili su Igor Andonov, Slobodan Stamenković i još nekoliko funkcionera DS-a iz Vranja.

Inače, račun DS-a je u blokadi od marta, zbog kredita uzetog kod Razvojne banke Vojvodine, vrednog 360 miliona dinara, iskorišćenog za finasiranje izborne kampanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: