Taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Lokalne vesti - Nedelja 16.06.2024 - 09:36

U izviđačkim jedinicama kopnene vojske u toku je realizacija letnjeg ciklusa osposobljavanja za izvršavanje zadataka na obaveštajnom obezbeđenju snaga u operacijama Vojske Srbije.

Foto: MOD Foto: MOD

Izviđači u ovoj fazi, u skladu sa očekivanim zadacima jedinica, na poligonima i u vežbovnom prostoru realizuju taktičku obuku za izvođenje dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda.

Fokus je na uvežbavanju taktičkih radnji prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, uz upotrebu višenamenskih borbenih i specijalnih vozila visoke prohodnosti. Uvežbava se i rukovanje bespilotnim letelicama i višenamenskim uređajima za osmatranje, čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.

U nastavku ovog ciklusa obučavanja, izviđače očekuje terenska obuka u različitim okruženjima, koja, osim taktičkih uvežbavanja za izvođenje borbenih dejstava, obuhvata i vatrenu obuku, obuku za savladavanje vodenih prepreka i osposobljavanje za preživljavanje i samostalnu ishranu u prirodi u uslovima otežanog snabdevanja jedinice.

Obuka izviđačkih jedinica realizuje se kontinuirano tokom cele godine, kako bi izviđači u svakom trenutku bili spremni za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom izvršavanja namenskih zadataka. Tako se na najbolji način održava visok nivo psihofizičke pripremljenosti i borbene osposobljenosti za uspešno rešavanje najtežih zadataka.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: